joi, 28 iunie 2007

Cumpără Sorin Ovidiu Vîntu România Liberă?

Proprietari : Dan Adamescu, Top 300
patron al societatii de asigurari Astra şi proprietarul Unirea Shopping Center
şi OST HOLDING GMBH - AUSTRIA
Director actual: Emil Hurezeanu
Tiraj: 70.195
ex. tipărite, 36.583 ex. - abonamente, 55.623 - total vânzări (conform BRAT, iul-dec 2006)

Dan Adamescu deţine prin grupul Nova Trade, în afara de societatea Astra, compania de construcţii MegaConstruct, complexul imobilele de birouri International Business Center şi cel în care se află sediul central al Connex. "Anul trecut am avut o cifra de afaceri globala de 3.800 miliarde lei (130 mil. $) pe tot grupul, iar pentru anul acesta estimăm că va depăşi 4.000 de miliarde de lei"- Adamescu.

EMIL HUREZEANU
Director editorial "Romania libera"

Activitate profesionala:
2005 - realizator emisiunea Cap si pajura , Realitatea TV
2002 - realizator emisiunea România mea , Antena 1
1990 - director al sectiei române Deutsche Welle
1983-1995 - redactor Radio Europa Libera

Proprietati imobiliare: un apartament intr-o vila din Bucuresti, zona Arcul de Triumf (circa 500.000 euro)
Autovehicule: un autoturism BMW X3

Societati comerciale:

1. Bavaria Cars SRL Obiect de activitate: comert cu autovehicule
Capital social: 200 lei Cota de participare: 20% Asociati: Serban Aurel, SC Contempo SRL, administrator - Schmidt Michael Horst Profit net 2005: 113.206 lei

2. Emi Consulting SRL
Obiect de activitate: activitati de consultanta pentru afaceri si management
Capital social: 1.000 lei
Cota de participare: 60%, Asociat: Michael Horst Schmidt (40%) Profit net 2005: 345.465 lei

Societati comerciale in care este actionar sotia, Rucsandra Hurezeanu:
1. Ivatherm SRL Obiect de activitate: fabricarea parfumurilor si a produselor cosmetice
Capital social: 200 lei Cota de participare: 50% Asociat: Mioara Sipos (50%) Pierdere neta 2005: 572.972 lei - Sursa: Săptămâna Financiară.

Un blog, doi ziarişti, 3Surse - Beldie şi Geantă

Semnalez apariţia Un blog, doi ziaristi, 3Surse, adică Beldie şi Geantă. Ştefan Beldie - ziarist la Gazeta Sporturilor. Coordonează editorial site-urile acestui ziar şi secţia media a publicaţiei - Gazeta TV. Lucrează în presă din vara anului 2003.
Marius Geantă - paralel cu activitatea de redactor-şef al revistei Hipocrate, publică texte de opinie în ProSport. Lucrează în presă din anul 2002.
"Suntem prieteni. Genul acela de prieteni care găsesc mereu situaţii în privinţa cărora să se contrazică, genul acela care se află veşnic într-o gîlceavă de idei, genul acela care se sună unul pe altul pentru a-şi împărtăşi concluziile trase după vizionarea unui talk-show sau după citirea unui articol de ziar.
Am decis ca o parte din aceste dispute să le facem publice prin intermediul 3Surse, un blog dependent doar de minţile noastre". Aici l-am citat pe Beldie.

Puterea de a-ţi îndeplini visele


A fost una din cele mai de succes campanii.

Sa ai un vis e ca si cum ai avea un copil. Trebuie sa fii langa el cand face primii pasi. Sa il ajuti sa creasca frumos. Sa il scoti in lume cand se face marisor. Sa il arati cu mandrie si sa spui "Este visul meu" - oamenii or sa iti zambeasca si or sa iti spuna ca seamana cu tine. Iar cand il vei face mare, trebuie sa il lasi sa plece si sa il privesti cu aceeasi dragoste. Sa iti iei un alt vis pe care sa il cresti cu la fel de multa incredere. Pentru ca, pana la urma, visele pe care le faci mari, ca si copiii, iti implinesc viata. Si asa, implinind vis dupa vis, iti iei viata in maini.

CONNEX - tu faci viitorul!

miercuri, 27 iunie 2007

Papa Wolkswagen al XVI-lea

Wolkswagen şi Mercedes au concurat pentru noul papamobil, dar Papa Benedict al XVI-lea a ales un model Volkswagen Phaeton, într-o configuraţie specială, oferit de Bernd Pischetsrieder, preşedintele Consilului de Administraţie Volkswagen AG. „Este o onoare deosebită pentru noi să avem privilegiul sa oferim Papei Benedict XVI o limuzină potrivită statutului Său”, a declarat Pischetsrieder la ceremonia de prezentare a automobilului la Vatican. Modelul prezentat este un Volkswagen Phaeton cu ampatament mărit, de culoare neagră şi propulsat de un motor 6.0l W12 de 450 CP. Limuzina a fost pregătită special pentru a oferi confortul, siguranţa şi securitatea necesare pentru un astfel de automobil special. "Papamobilul" a devenit deosebit de important mai ales după atentatul asupra lui Ioan Paul al II-lea, care circula cu o maşină decapotabilă în Piaţa Sfântul Petru. Atunci, Vaticanul a decis să blindeze un Range Rover pentru ca papa să poată continua deplasările. Ulterior, Mercedes, care a furnizat primul autoturism pentru Ioan Paul al II-lea, în 1979, a fabricat primul papamobil şi alte modele de maşini pentru Sfântul Scaun. Ultima versiune a acestui autovehicul a fost o versiune a modelului ML 430. Papa Ion Paul al II-lea nu a circulat însă numai la bordul unui Mercedes Benz. La vizita efectuată la Barcelona în 1982 a călătorit într-un Range Rover, maşină utilizată şi în vizita la Madrid, în 1993. În călătoriile în America Centrală şi de Sud papa s-a deplasat cu un Ford-150, un Chevrolet Cheyenne, un Renault Trafic sau cu un Cadillac Seville. Fiat a avut o ultimă tentativă de a dona Sfântului Scaun un autoturism în 1999, când Giovanni Agnelli i-a dăruit papei Ioan Paul al -II-lea o Lancia Thesis. În mod misterios, s-a publicat faptul că maşina costa 150.000 euro, ceea ce a determinat Vaticanul să considere că Fiat îşi făcea reclamă în acest fel. La începutul lunii iunie, în timp ce Papa Benedict al XVI-lea străbătea Piaţa San Pietro, în care se aflau aproximativ 40.000 de oameni, cu maşina descoperită, un tânăr de 27 de ani din Germania a încercat să se arunce asupra papamobil-ului, ajungând la aproximativ un metru de papă. A fost arestat imediat de serviciile de securitate. Papa Benedict al XVI-lea nu a remarcat incidentul şi a continuat să îi salute pe cei 40.000 de pelerini prezenţi în piaţă. Volkswagen este cel mai mare producător de autoturisme de pe continent. Deţine mărcile Audi, Seat, Skoda şi Lamborghini.

luni, 25 iunie 2007

Louis Vuitton, în România

"Grupul international din industria luxului Moet Hennesy Louis Vuitton (LVMH), controlat de miliardarul francez Bernard Arnault, va deschide primul magazin în România, amplasat în cadrul hotelului de cinci stele JW Marriott din Capitala, pentru brandul Louis Vuitton", au declarat pentru Business Standard surse apropiate afacerii. Aşa sună ştirea, în cotidianul de afaceri amintit. Încă o firmă după care alergau pe la Paris, Londra sau Amsterdam, Rita Muresan, Monica Columbeanu, Liza Panait, Mihaela Radulescu, Andreea Marin, Romanita Iovan, Andreea Raicu, şi multe alte femei cu iz de bulevard Magheru în spate. La ultima colectie, surpriza a fost o super geantă XXL din rafie, pe care o poartă de obicei românii când merg în piaţă la cumpărături şi cei care circulă cu RATB-ul. Preţul îţi taie deja răsuflarea, dar asta nu contează. Dacă Irinel, Elan, Ştefan sau Adrian Iovan pot, pot şi ele. Salut sosirea oricărui brand cunoscut în România, mergând pe ideea că va aduce alte zece brand-uri de aceeaşi talie. Nu cred în rezistenţa acestor nume pe o piaţă departe de Europa. Dacă luăm exemplul Starbucks, despre care nu am auzit numai cuvinte de laudă - exclusiv în cazul României, ne putem face o imagine completă asupra ideii de shopping sau consum urban, a la Magheru. Spor la cumpărături!

vineri, 22 iunie 2007

Poza zilei









Courtesy retusuri.blogspot.com

Năstase blogăr show




Adi Năstase s-a declarat supărat în emisiunea lui Ciutacu şi a anunţat că-şi face blog. Şi l-a făcut, la Nastase.Wordpress.com. A postat pe el şi vrea să-l depăşească pe Geoană şi pe Guşă. Ăsta era blogul pe care-l anunţam ieri. La scurt timp, a apărut şi Bombonel.Wordpress.com. Să fie primit!

joi, 21 iunie 2007

CokeLive Festival

The Prodigy, Incubus, The Rasmus, The Cult vin la CokeLive Festival ce va avea loc pe 23 si 24 iunie, in Bucuresti, pe Insula Lacul Morii. CokeLive Festival este un eveniment Coca-Cola organizat de companiaEvents, in parteneriat cu Primaria Sectorului 6.

Timp de doua zile, mii de tineri pasionati de muzica vor putea trai la Bucuresti experienta adevarata de festival, asa cum se intampla peste hotare. Doua scene, zeci de trupe, un cort cu  muzica dance, camping, fotbal, patinoar sunt numai cateva din atractiile CokeLive Festival. Locatia aleasa, Insula Lacul Morii, o gradina secreta a Bucurestiului, este perfecta pentru a oferi participantilor o experienta inedita, combinand, chiar in inima Capitalei, muzica de buna calitate cu atmosfera incendiara a festivalurilor in aer liber.

CokeLive Festival se va desfasura pe o arie de aproape 40.000 mp pe Insula Lacul Morii si in zona corespondenta de pe tarmul lacului. Pe Insula, pe scena principala vor urca: The Prodigy, Incubus, The Rasmus, The Cult, BackyardBabies, Ill Nino, Nick Olivieri & Mondo Generator, Bodhaa Boulevard, alaturi de trupe romanesti precum Iris, Vama, Vita de Vie, Directia 5, AB4, Zob, E.M.I.L., Luna Amara, Kumm, Grimus, Trooper, Coma, Niste baieti si Danger. Muzica de club va fi reprezentata pe aceeasi scena dar si in cortul pentru muzica dance de Tom Novy & Lima, Chris Lake, Vanilla Ice, Super 8 & The Tab, Agaric, dar si de artisti romani care au pus pe jar cluburile bucurestene: Raresh, The Model, Vania, Seb, Gojira, Marika, Thornado, Sheeva sau C-Zar.
Pe tarm, in imediata apropiere a Insulei, va fi amplasata scena mobila Coca-Cola, unde programul "Manifest Yourself" va oferi o rampa de lansare pentru 12 trupe romanesti aflate la inceputul carierei.

Concertele de pe scena principala se vor desfasura in fiecare zi in intervalulb 12.00-04.00. In fiecare seara de la orele 22.00, amatorii de muzica dance vor putea petrece in cortul dance pana la 04.00 dimineata.

Turcescu, Mândruţă şi Badea au bloguri. Ei ştiu?







Robert Turcescu, Lucian Mândruţă şi Mircea Badea au bloguri pe wordpress. Nu ştiu dacă ei ştiu, Darius ştie, cu siguranţă.

Blog politic nou. Cui apartine?

Salut. Astazi e prima zi pe blog. O sa va spun, din cand in cand, ce gandesc.Si, mai ales, ce ma enerveaza. Spre exemplu, m-a enervat articolul lui Sever Voinescu, din Cotidianul de astazi. Nu-l cititi, ca sa nu va enervati si voi. Maine o sa implinesc 57 de ani. Cati dintre ei au fost buni si cati au fost rai?

Va mai dau un indiciu - "Eu i-am sugerat să vină mai bine să-mi numere posturile ". Cui aparţine acest post şi site?

Răspunsul, mâine.

miercuri, 20 iunie 2007

Alan Johnston, 100 de zile

Dispărut fără urmă de 100 de zile!
Britanicii au marchat astăzi peste 3 luni de la răpirea corespondentului BBC Alan Johnston, în Fâşia Gaza.
Mii de colegi ai jurnalistului au păstrat tăcerea timp de un minut, iar părinţii jurnalistului răpit pe 12 martie, au organizat şi ei în Scoţia, un moment simbolic. Ultimatumul dat de Hamas răpitorii lui Johnston, gruparea Armata Islamului, a expirat luni. Singurul semn de viaţă dat de răpitorii a venit acum câteva săptămâni.
Într-un mesaj postat pe Internet, Johnston declara că a fost tratat bine de cei care îl ţin ostatici.
Susţin eliberarea lui Alan, alături de mii de jurnalişti din toată lumea! Susţineţi şi voi!

Caldura mare, mon cher

Canicula se mentine si saptamana viitoare. Atentionare Cod Galben pentru 22 de judete ale tarii. 9 români au murit de căldură. Seceta care a lovit Romania in ultimile luni a redus productia de energie electrica a centralei Portile de Fier cu 40%. In cazul in care situatia se va prelungi iar temperaturile vor continua sa creasca, reactorul nuclerar de la Cernavoda ar putea fi inchis. Sase savanti de la cateva din cele mai puternice institutii de cercetare din Statele Unite au lansat un apel de urgenta: e nevoie de actiune imediata pentru ca civilizatia Terrei este in pericol de a fi distrusa din pricina incalzirii globale. Acestia argumenteaza ca, pana in anul 2100, nivelul marilor si oceanelor lumii va creste cu cativa metri, si nu cu 40 de centimetri asa cum avertizase la inceputul anului Comitetul Interguvernamental al ONU pentru Schimbari Climatice(IPPC), scrie cotidianul britanic "The Independent".

luni, 18 iunie 2007

Bani pe continut online

De la Editor & Publisher via Editors Weblog: Majoritatea site-urilor de ziare din SUA vor incepe intr-un fel sau in altul sa ia bani pe continut, pornind de la modelul TimesSelect de la New York Times.
Problema asta framanta si ziarele de la noi, sau macar pe unele din ele: sa continuie sa dea continut gratis pe net cu unele riscuri pentru editia tiparita sau sa se apuce sa taxeze pentru premium content, de exemplu? Dur.. greu… ce spuneti?

PS: Ziarul Financiar ar fi un exemplu bun, de inceput ...

Bucuresti. Il iubiti sau il urati?





sâmbătă, 16 iunie 2007

Un preşedinte pentru liniştea lui

Traian Băsescu s-a dat din nou în spectacol. De această dată la Mamaia, unde astăzi s-a fotografiat cu sute de oameni şi a luat în braţe zeci de copii. Nu l-au deranjat camerele de luat vederi şi aparatele fotografilor profesionişti, ba chiar le-a zâmbit. În momentul în care nu a mai avut nevoie de presă, a răbufnit. Şi i-a făcut pe jurnaliştii care îl însoţeau nesimţiţi. Încă odată.

Pun mai jos un material semnat de Alexandru Purcarus, alexandru.purcarus@mediafax.ro, in 19 mai.

Într-o ţară în care furtul la vedere a devenit virtute iar înjurătura de mamă e o formă de catharsis, e de mirare că onorabilii Boc şi Stoica, eventual însoţiţi de o sută de vajnici reprezentanţi ai societăţii civile, nu au depus plângere împotriva jurnalistei care i-a violat intimitatea lui Băsescu. După ce i-a dovedit pe cei 322, cavalerul neprihănit al luptei anticorupţie a fost prins cu garda jos de o reprezentată a oligarhilor care i-a microfonat în mod perfid şi securistic autoturismul. Diabolicul plan nu s-a oprit însă aici. Tânăra a dat în vileag convorbirea privată dintre preşedinte şi prima doamnă, încălcând astfel drepturile sacre care îi sunt respectate oricărui cetăţean onest. Mai mult, mica sicofantă a făcut presiuni pentru ca simpla conversaţie domestică a cuplului prezidenţial să fie discutată de anumite instituţii ale statului în care s-au insinuat năimiţii mogulilor. Astfel s-a ajuns la incredibila situaţie în care o decizie a Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării să creeze un precedent periculos pentru democraţia românească. În esenţă, cam asta insinuează, când nu spune explicit, comunicatul remis presei de purtătorul de cuvânt al lui Traian Băsescu, Valeriu Turcan. De fapt, preşedintele a căzut pe tehnică, cum se exprimă SRI atunci când ascultă ziarişti sau politicieni. Adică s-a înregistrat singur cu telefonul mobil pe care îl subtilizase de la ziaristă. Întregul episod e jenant pentru cineva care se clamează reprezentantul poporului român. Evitarea patetică a unor scuze publice directe dovedeşte că preşedintele nu consideră că a greşit. De data aceasta însă rolul victimei nu-l mai prinde. Una e să ţipi că eşti jertfit de masoni şi oligarhi şi cu totul altceva să te plângi de atacul feroce al unei femei. Mai ales dacă, în calitate de simplu cetăţean, ieşi la cumpărături cu SPP-ul după tine. Probabil, ca să te fereşti de dragostea poporului, singurul lucru de care Băsescu a declarat că se teme.

FrontNews sau HotNews?


A aparut FrontNews.ro. Care copiaza HotNews.ro, din pacate. In editorialul, de inceput, redactorul sef al site-ului produs de Bazar Publishing - editorul si www.dailybusiness.ro, , declară: "Vom aduce aer proaspat pe piata de media, corectând derapajele făcute de marile trusturi în singurul mediu necontrolat. Internetul". Singura motivaţie a frontnews.ro ar fi că păstrează şi linia dailybusiness, ca grafică editorială. În rest, încarcă conţinut informaţional din ziare şi încearcă să ţină pasul cu evenimentele. Dacă Hotnews se pare că are parte de susţinerea lui Sorin Ovidiu Vintu, potrivit lui Dan Andronic, FrontNews are în spate o companie înfiinţată în toamna anului 2006 şi condusă de antreprenori români, cu experienţă în mediul online şi în presa economică. Asta, cel puţin oficial. Poate ceva mai multa creativitate si inovatie n-ar strica, la urmatoarele on-news, best-news, etc. Eu prefer hot, voi?

miercuri, 13 iunie 2007

L-au pierdut pe Iliescu!

Nu îmi place Iliescu, dar nu iubesc nici golanii. Am crezut în fenomenul Piaţa Universităţii, până când studentul cu barbă a devenit un mare om de afaceri, iar Lazarus-fost lider al studenţilor şi el, a devenit un fel Colombo al OTV-ului. Astăzi, în Bucureşti, Asociaţia 21 Decembrie şi Grupul de acţiune Noii Golani organizează un marş, pentru rememorarea evenimentelor din 13-15 iunie 1990. Nu am salutat venirea minerilor, aşa cum a făcut-o Iliescu, atunci, dar nu salut nici acţiunea de astăzi. Din simplul motiv că nu cred în ea. Din simplul mtiv că nu cred că noiigolani.ro sunt aceeaşi cu cei din '90. Nu cred în Iliescu, dar nici în grupurile de acţiune. Sau de interese. După caz. Voi credeţi?

marți, 5 iunie 2007

Ce este democratia?

Ce este democratia? Ce este libertatea? Cati copii trebuie sa mai fie ucisi pentru ca lumea sa spuna - suficient?

Vezi http://www.youtube.com/watch?v=rylxFk6UcpI&NR


AVERTISMENT: Imaginile sunt deosebit de violente!
Spune-ti parerea!

Tehnici de management si standarde jurnalistice

Un training util, impreuna cu Leo Enthoven - foto (redactor-sef adjunct la grupul de presa olandez Wegener – include sapte cotidiene cu un tiraj de aproape un milion de exemplare) si Serban Enescu (Plus Media Consulting, editor forumromania.ro). Leo desfasoara in Romania programul Tehnici de management si standarde jurnalistice in presa locala, organizat de Freevoice impreuna cu Fundatia Startmedia, Centrul pentru Jurnalism Independent si Casa de presa Royal Wegener.

Noua faţă a The Times

The Times are o nouă înfăţişare, cu schimbari de design ce includ o redesenare a insemnelor din titlu. Art Director al proiectului a fost Neville Brody, care a declarat ca schimbarile aduse reprezinta mai mult o evolutie decat o revolutie. Cam asa arata titlul Times la inceputuri, adica la 1 ianuarie 1785 …
La noua lansare, Neville Brody a spus că Times-ul
Modern este un răspuns contemporan la cerinţele ziarelor compacte.

La Tribune cu design nou

La Tribune, cotidian economic si financiar parizian, e relansat cu un design realizat de Garcia Media’s, care a lucrat la proiect impreuna cu redactorul sef al publicatiei, Francois-Xavier Pietri si cu Henry Houssay, art director. Prima pagina din La Tribune este realizata astfel incat sa ofere o privire rapida pe principalele titluri ale zilei. Paginile 2-3 sunt practic un miniziar intr-un ziar (exprimarea apartine autorului de redesign) care ofera in cinci minute o cautare a continutului din editia respectiva a ziarului. “Este un serviciu pentru cititorul ocupat care vrea sa fie informat cu cele mai importante stiri ale zilei, inainte de prima intalnire din agenda sa” - Garcia’ s Media. Experienta in Redesign - Mario Garcia, CEO si fondatorul Garcia’s Media are 30 de ani de experienta in redesign-ul publicatiilor, timp in care a colaborat cu peste 450 de organizatii media. De la proiecte mari, ca The Wall Street Journal, The Philadelphia Inquirer, Handelsblatt and Die Zeit, la ziare de medie anvergura, ca The Charlotte Observer sau mici ca cel din inima Americii, Lawrence (Kansas) Journal-World.

Blogul, jucărie sau instrument de comunicare?

Si un articolul interesant din Capital, http://www.capital.ro/
Ce au în comun Randy Baseler, vicepreşedinte al firmei Boeing, Jonathan Schwartz, CEO Sun Microsystems şi Bob Lutz, Vice Chairman General Motors? La prima vedere, toţi au dat în mintea adolescenţilor şi au creat jurnale personale pe internet. Managerii români au curajul să le urmeze exemplul? Restul materialului poate fi citit aici http://www.capital.ro/index.php?section=articole&screen=index&id=100229

CNN A LA FRANCAISE

Televiziunea franceză a lansat de ceva timp un nou canal prin cablu cu acoperire internaţională. Proiectul, născut din frustrarea preşedintelui Jacques Chirac faţă de supremaţia canalului de ştiri american CNN în timpul războiului din Irak din 2003, isi propune să ofere o perspectivă franceză asupra politicii mondiale, cu accent pe diversitate şi dezbatere. http://www.france24.com/live/ ofera vizionarea live a programelor si continut informativ online. France 24 este deţinut de televiziunea publică fanceză şi depostul comercial de televiziune TF1. France 24 apare la scurt timp după lansarea canalului în limba engleză a postului Al Jazeera. Deşi nu este de anvergura BBC sau CNN, France24 beneficiază de o tehnologie de emisie mai ieftină şi mai flexibilă şi va duce la diversificarea peisajului din mass-media vizuală. Totalul investiţiei se ridică la 80 de milioane de euro, iar echipa editorială numără 170 de profesionişti.