vineri, 30 noiembrie 2007
BBC, ITV, Channel 4, platforma comuna
Pierderi de 77,9 mil. € la Prosieben
Ferrari cumpara tevi, pentru un nou sediu, de la Iasi
Contractul a fost încheiat la începutul lunii noiembrie şi prevede livrarea a 3.000 tone de ţeavă de oţel. Costul unei tone de ţeavă este de aproape 600 de euro, astfel că valoarea acordului se ridică la 1,8 milioane de euro. Compania din Iaşi a înregistrat în primul semestru o diminuare cu 7,4% a veniturilor totale, la 113,5 milioane lei (34,1 milioane euro), în timp ce pierderile au avansat cu 7%, la 2,58 milioane de lei (776.140 de euro), de la 2,39 milioane de lei în primele şase luni ale anului trecut.
ArcelorMittal, cea mai mare companie siderurgică din lume, mai deţine în România combinate la Galaţi, Roman şi Hunedoara, precum şi operatorul portuar Romportmet Galaţi.
Spot TV TOP
Pentru varianta cu numele “Despre ce vorbim? Afla!”, compania a platit 897 de aparitii. Acelasi advertiser a obtinut, pentru cealalta varianta a spotului, numita “Siluete de femei.
Nu esti pe tocuri? Ce astepti?”, pentru acelasi site, un numar de 623 de difuzari. Spoturile pentru pensiile private nu au lipsit nici saptamana aceasta de pe TV, ocupand din nou un loc in primele trei pozitii. Astfel, Banca Comerciala Romana a platit pentru programul de pensii private, 550 de aparitii ale spotului.
Urmatoarele branduri clasate in primele zece pozitii, in functie de numarul de difuzari ale spoturilor TV, sunt: Milka, produs de compania Kraft Foods Romania (535 aparitii), Petrom, advertiser Petrom Services (532 difuzari), Orange (502), Nivea (430), Coca-Cola (415), Aquafresh (391) si Rama Clasic (382).
Jurnalul National ofera Constitutia romanilor
Nati Meir a facut blog pentru detinuti
Declaratii soc, de la AFP
'Un urs din pluş în cultura voastră nu este acelaşi lucru într-a noastră. În cultura noastră, un urs de pluş evocă un animal sălbatic şi periculos' - purtătorul de cuvânt al ambasadei Sudanului la Londra, Khalid al Moubarak, intervievat de BBC în legătură cu inculparea în ţara sa a unei profesoare britanice pentru că a dat în clasă numele Mohammed, care este numele Profetului, unui urs de pluş.
'Trebuie să ne dotăm cu forţe armate suficiente pentru a-i împiedica pe străini să-şi bage nasurile mucoase în afacerile noastre' - preşedintele rus Vladimir Putin, în campanie în oraşul Sankt Petersburg pentru alegerile legislative de la 2 decembrie.
'Tinerii trăgeau de foarte aproape, încărcând şi descărcând armele. A fost o premieră, ca într-un film... Ne-a fost frică. Am avut sentimentul că veneau să ne ucidă' - François, poliţist francez vorbind după ce a fost rănit de tineri înarmaţi cu arme de vânătoare în periferia Villiers-le-Bel, la nord de Paris.
'Este o prostie de ayatollah. După părerea mea, oamenii vor fuma şi nimeni nu va spune nimic' - senatorul socialist francez Michel Charasse în legătură cu interzicerea fumatului în locurile publice.
'Coreea de Sud este o ţărişoară foarte populată... însă nu văd mulţi sud-coreeni muncind în străinătate, cu excepţia lui Ban Ki-moon' - Yoweri Museveni, preşedintele Ugandei, încercând să descurajeze emigrarea în masă din Africa, dând ca exemplu ţări care au ştiut să-şi păstreze forţa de muncă dezvoltându-şi economiile.
'Iisus era prea inteligent pentru a se prezenta la alegeri' - Mike Huckabee, fost pastor baptist candidat republican la alegerile prezidenţiale din SUA, întrebat dacă Iisus ar aproba pedeapsa cu moartea, la 28 noiembrie, în cursul unei dezbateri a candidaţilor republicani.
Sarkozy, cerut in casatorie de Yang Erche Namu
TVR 1 transmite tragerea la sorti pentru Euro 2008
RENAULT LANSEAZA SANDERO IN MERCOSUR
miercuri, 28 noiembrie 2007
Realitatea, lider de audienta - a doua zi!!
Marius Tuca prezinta Jurnalul TV, din 2008
"Nu va fi un talk-show clasic. Speram sa fie unul modern, inovator, nemaivazut in Romania. Noua emisiune este ideea lui Marius Tuca", a declarat Florin Nicoara, directorul de programe al Antena 1, citat de NewsIn. "Marius Tuca Show", o emisiune care a debutat in 1996, a revenit in grila de programe Antena 1 in aceasta toamna, dupa o pauza de circa trei ani, iar tema primei editii a fost cazul "Elodia".
marți, 27 noiembrie 2007
Top media Capital 300

Conform clasamentului, patronul trustului Adevărul, Dinu Patriciu, se află pe primul loc, cu o avere estimată la 3,1 - 3,1 miliarde de dolari. Dinu Patriciu se află, de asemenea, pe prima poziţie, în Top 300 al celor mai bogaţi români, fiind urmat de Gigi Becali (2,8-3 miliarde dolari) şi Ion Ţiriac, cu o avere estimată la 2,2-2,4 miliarde dolari. Proprietarul grupului Rompetrol a devenit cel mai bogat român la finele lui septembrie, după vânzarea unui pachet de 75% din acţiunile grupului companiei petroliere de stat KazMunaiGaz din Kazahstan, pentru 2,7 miliarde dolari. Ocupantul poziţiei a doua, Sorin Ovidiu Vântu, care deţine grupul media Realitatea - Caţavencu, are o avere de 2,1 - 2,3 miliarde de dolari. Grupul include posturile TV Realitatea, The Money Channel, Romantica, o reţea de radio, publicaţii cotidiene şi săptămânale şi o agenţie de ştiri. Cei doi fraţi Micula, care patronează Centrul Naţional Media, ce include posturile Naţional TV, N24, Naţional FM şi Favorit TV, au au avere estimată la 1,9 - 2,1 miliarde de dolari. Realizatorii topului precizează, însă, că cea mai mare partea averii fraţilor Micula provine nu din media, ci din firma European Drinks şi din imobiliare. Pe poziţia a patra a clasamentului se află familia Păunescu, cu o avere de 1,6 - 1,8 miliarde de dolari. Familia Păunescu este acţionar majoritar al postului de televiziune B1 TV şi la cotidianul Curierul Naţional, prin intermediul companiei Spet. De asemenea, familia deţine o casă de producţie de filme, Mandragora. Fiicele lui Dan Voiculescu, Camelia şi Corina Voiculescu, sunt trecute pe poziţia a cincea în topul celor mai bogaţi oameni din mass-media, cu o avere de 0,9 - 1 miliard de dolari. În 2006, Dan Voiculescu şi-a donat, în mod egal, toate acţiunile pe care le deţinea în grupul de firme pe care l-a fondat (ce include, în principal, posturile TV Antena 1, Antena 2, Antena 3) celor două fiice ale sale.
Topul continuă, la poziţia a şasea, cu Adrian Sârbu, care figurează cu o avere estimată la 150 - 200 de milioane de dolari. Cu o avere cuprinsă între 150 şi 160 de milioane de dolari, familia Prigoană se află pe locul şapte în clasamentul celor mai bogaţi oameni din mass-media. La începutul acestui an, Silviu Prigoană a vândut 45% din acţiunile pe care le deţinea la postul TV Sport către MediaPro. În august, acesta a vândut şi cele 10 procente pe care le deţinea la platforma digitală Max TV, pentru 64 de milioane de euro. Clasamentul este încheiat de Gheorghe Bosânceanu, proprietarul, printre altele, al publicaţiei locale Cuget Liber, care are o avere de 70 - 80 de milioane de dolari.
Dinu Patriciu, Gigi Becali si Ion Tiriac - primele locuri din Top 300 Capital



ProSport reintra in portofoliul MediaPro

În România, Ringier este publisherul numărul unu şi una dintre cele mai importante companii media. Produsele sale media ajung, împreună, la aproape jumătate din populaţia României: cotidianele Compact, Evenimentul zilei, Libertatea, săptămânalele Capital şi Libertatea pentru femei, bilunarele Bravo, Bravo Girl, Lumea femeilor, lunarele Unica şi Bolero, precum şi numeroasele extensii de brand şi suplimente. De asemenea, Ringier este activ şi în domeniul online, având în portofoliu website-uri de top precum libertatea.ro şi evz.ro. În 2007, Ringier a făcut primul pas în televiziune, devenind acţionar minoritar al canalului de divertisment Kanal D.
PROSPORT: Lansat pe 2 iulie 1997, ProSport a fost primul cotidian full color din presa românească. În anul 2003, titlul intră în portofoliu Ringier. Câteva luni mai târziu, întreaga echipă a demisionat. În iunie 2003, Dorin Chioţea a fost numit redactor-şef al ziarului. În 2004, sunt lansate ediţiile de Banat, Moldova şi Oltenia ale ProSport. Dan Filoti este numit redactor-şef adjunct în aprilie 2005. În februarie 2006, este relansată ediţia de duminică, în format compact. Trei luni mai târziu, ProSport este lansat în format compact. În 2007, se relansează ediţia electronică a ziarului,www.prosport.ro.
Google, serviciu pentru stocarea online a datelor utilizatorilor

Fişierele vor putea fi accesate prin intermediul Internetului de pe orice computer sau dispozitiv mobil, în baza unei parole. Serviciul ar putea fi lansat în decurs de câteva luni, a spus una dintre surse. O parte din fişiere vor putea fi stocate gratuit, dar pentru un acces sporit la serviciu va fi percepută o taxă. Unele oferte de acest tip, precum serviciul Briefcase oferit de Yahoo, constau în accesarea unei pagini de Internet, pentru încărcarea de noi fişiere. Puterea de piaţă a Google şi strategia de a oferi servicii uşor de utilizat sporesc şansele ca serviciul de stocare online a datelor să aibă succes, potrivit Wall Street Journal.
"Persepolis", in cinematografele din Romania, din 11 aprilie 2008

Filmul a deschis, luni, ediţia din acest an a Festivalului de Film Francez, care se desfăşoară la Bucureşti până în 2 decembrie. "Persepolis" va reprezenta Franţa la Premiile Oscar din 2008, fiind deja lansat în ţări precum Belgia, Spania, Marea Britanie şi Franţa. Pe 25 decembrie, filmul va intra şi în cinematografele din Statele Unite.
Eurostat: Tot mai multi europeni renuntă la telefonia fixa

CEC schimba brandul, in martie-aprilie 2008

Robert De Niro vrea să recupereze tablourile tatalui

Oltenia TV nu poate folosi deocamdata al doilea studio
1 miliard de euro intra in tara de sarbatori
luni, 26 noiembrie 2007
PD, ingrijorare si sampanie

Sediul central al PD, din Aleea Modrogan 1, şi cel de campanie, din Modrogan 22, au fost, duminică, neaşteptat de liniştite.
Cartierul general al democraţilor a fost sediul de campanie. Singurele voci care au spart liniştea din Modrogan 22 au fost, însă, cele ale jurnaliştilor care aşteptau să se întâmple ceva notabil.
Timp de 12 ore, de la 6.00 până la 18.00, Vasile Blaga a fost boss-ul Partidului Democrat, pe care l-a coordonat din biroul său de la primul etaj al sediului de campanie PD. Secretarul general al democraţilor a ţinut din scurt filialele, încercând să controleze situaţia, prin teleconferinţe succesive.
De-a lungul zilei, plictisiţi, ziariştii şi unii membri ai staff-ului democrat de campanie şi-au umplut timpul cu greu, uitându-se la televizor, ciugulind când şi când câte o prăjiturică sau un pateu.
Pe la prânz, democraţii par a fi destul de îngrijoraţi: prezenţa la vot se anunţă a fi modestă. Toată lumea se aşteaptă ca 30% din votanţi să vină la urne, ceea ce ar însemna invalidarea oficială a referendumului pentru votul uninominal. Se prefigura un potenţial eşec al demersului lui Băsescu.
Pe al 15.20 se înviorează atmosfera: se aduc tăvile cu chifteluţe şi castraveţi de seră, ruladă de pui pe felii de portocală, şuncă în aspic pe felioare măr, roşii umplute cu brânză, pate de ficat. Plus pateuri, cafele, apă, sucuri.
Se aude că PD ar atinge 37%, apoi 32%, după care se ajunge la un consens: 35%.
După ora 18.00, apar Emil Boc şi Elena Udrea, apoi Adriean Videanu. Se aduc şniţele şi sandvişuri.
Se fac ultimele estimări: PD ar obţine 14 mandate de europarlamentar, dar prezenţa la vot a fost, în unele zone, sub aşteptări, astfel că referendumul pentru uninominal nu are nicio şansă să treacă. Blaga le promite liderilor de filiale că se vor face analize "la sânge", iar democraţii nu au argumente să se justifice.
Se apropie ora 21.00. Toată lumea pleacă în sediul central al PD, din Aleea Modrogan 1. Îmbrăcaţi fie cu haine portocalii, fie doar purtând un fular de aceeaşi culoare, liderii PD aşteaptă rezultatele exit-poll-urilor. Se intonează imnul PD, liderii partidului încearcă să pară fericiţi, dar se vede că nu sunt mulţumiţi de numărul celor pe care i-au mobilizat la vot. Toţi se întreabă ce a mers prost.
Şi mâine e o zi, îşi spun ei. Apoi se întorc la sediul de campanie, încercând să schiţeze o primă analiză a celor întâmplate în ziua alegerilor.
PSD, intre apatie si optimism

Sediul central al PSD nu a cunoscut forfota din timpul altor alegeri, liderii social-democraţi care au fost prezenţi în Şoseaua Kiseleff fiind mai reţinuţi decât altădată în a afişa un optimism exagerat.
În jurul prânzului, la sediul central al PSD se aflau Mircea Geoană, Cristian Diaconescu şi Liviu Dragnea, alături de mai mulţi consilieri şi de echipa de campanie.
Cu excepţia unei singure ieşiri în faţa jurnaliştilor, Liviu Dragnea a stat pe parcursul zilei de duminică în biroul de coordonare a campaniei, comunicând prin intermediul reţelei de internet a PSD cu liderii locali, centralizând date despre prezenţa la vot şi despre estimările făcute de reprezentanţii PSD.
Pe timpul zilei, mai mulţi dintre liderii social-democraţi au coborât printre ziarişti, lansând propriile estimări despre rezultatele alegerilor şi încercând să afle care ar fi pronosticurile avansate de alte formaţiuni.
Vehiculând cote cuprinse între 22 şi 26% pentru PSD, social-democraţii care au vorbit cu jurnaliştii - Titus Corlăţean, Cristian Diaconescu, Nicolae Băniciou, Florin Iordache - au preferat să nu pară prea optimişti, conştienţi că PD, căruia îi atribuiau scoruri electorale între 32 şi 35 %, va fi învingătorul zilei.
O notă comună în discuţiile acestora cu ziariştii era supriza că, potrivit estimărilor succesive, PLD era creditat cu un scor peste pragul electoral.
Odată cu lăsarea serii, pregătirile la scena care a fost amplasată în curtea sediului PSD se apropiau de final, se realizau ultimele probe de sunet şi de lumini, dar şi vizitele făcute de liderii social-democraţi în sala rezervată presei s-au rărit.
Apatia care, odată cu apropierea închiderii urnelor, a cuprins sediul din Kiseleff, s-a reflectat şi în anularea uneia dintre cele trei conferinţe programate iniţial pe parcursul zilei, pe motivul absenţei unor noi incidente electorale.
În jurul orei 18.00, la sediul PSD a venit şi fostul secretar general al partidului, Dan Matei Agathon, care nu a împărtăşit opinia celorlalţi lideri social-democraţi în ceea ce priveşte scorul ca va fi obţinut de partid.
Cu o oră înaintea închiderii urnelor, tinerii s-au mobilizat în curtea din Şoseaua Kiseleff, ascultând muzică, numărul liderilor social-democraţi care au ţinut să fie prezenţi alături de Geoană a crescut, iar mirosul de vin fiert a cuprins clădirea social-democraţilor.
Liderii PSD au urmărit estimările exit-poll-urilor în biroul lui Mircea Geoană, ei ieşind de acolo după cinci minute de la aflarea rezultatelor, afişând o mină neutră.
Ioan Rus, Titus Corlăţean, Marian Vanghelie, Ecaterina Andronescu, Ilie Sârbu, Gabriel Oprea, Victor Ponta, Constantin Niţă, Liviu Dragnea, Rodica Nassar, Ioan Mircea Paşcu, au ieşit pe rând din biroul liderului partidului, apărând mai degrabă preocupaţi şi, în holul clădirii, au urmărit, preţ de două minute, declaraţia dată de liderul PD, Emil Boc, după aflarea estimărilor la europarlamentare.
În acelaşi timp, în curtea în care, pe ecrane, erau proiectate transmisiile principalelor televiziuni care au anunţat exit-poll-uri, cele câteva zeci de tineri îmbrăcaţi în pelerine roşii nu au avut nicio reacţie la aflarea scorului obţinut de PSD, neştiind dacă să aplaude sau nu.
Singurul scor pe care l-au anticipat corect liderii PSD care, de-a lungul zilei, au dat pronosticuri electorale, a fost cel al PD, respectiv 32%.
În ceea ce priveşte rezultatul obţinut de PSD, chiar dacă avansau un scor de 25% fără a părea prea entuziaşti, liderii social-democraţi s-au dovedit prea optimişti în raport cu realitatea anunţată la ora 21.00.
joi, 22 noiembrie 2007
B1 TV - 9 milioane de euro pentru 2008

De altfel, noile emisiuni prevazute sa intre in grila postului in 2008 se inscriu in noua strategie a postului, atat ca format, cat si ca mesaj de comunicare. B1 este un post de televiziune generalist, prezent de cinci ani pe piata mass-media din Romania. Printre competitorii postului se numara National TV, Kanal D sau TVR 2.
Atentie, se duce Basescu duminica la cumparaturi!

Realizatorul emisiunii i-a transmis să aibă grijă ce face cu telefonul când se va duce la cumpărături.
"Da", i-a răspuns râzând şeful statului.
Prieteni sau dusmani, bebelusii fac diferenta
La studiul realizat de Kiley Hamlin, Karen Wynn şi Paul Bloom au participat bebeluşi care au vizionat de mai multe ori o scenă pe un ecran, în care un personaj încearcă în mai multe reprize să urce pe un deal. La a treia încercare, un alt personaj intervine, fie pentru a ajuta, fie pentru a-l împiedica pe primul să-şi atingă scopul. Majoritatea bebeluşilor cu vârste cuprinse între şase şi zece luni, care au fost puşi să aleagă între persoana "pozitivă" şi cea "negativă", au ales-o pe prima, întinzând braţele spre aceasta. Într-o a doua fază, cei trei psihologi au observat reacţiile copiilor atunci când persoana care vrea să urce dealul se apropie de persoana pozitivă şi, respectiv, de persoana negativă. Cercetătorii au remarcatcă starea de alertă, manifestată prin uimire, durează mai mult la bebeluşii mai tineri atunci când persoana care urcă dealul se apropie de cea negativă. Cercetătorii au repetat experimentul cu obiecte inanimate (păpuşi fără cap şi fără mâini) şi au constatat că bebeluşii nu au mai făcut diferenţa între personaje. Preferinţa nu este, deci, legată de percepţia vizuală, ci de comportamentul social.
Harry Potter si Talismanele Mortii
Până la data lansării oficiale, volumul 'Harry Potter şi Talismanele Morţii' poate fi rezervat prin bonul de precomandă disponibil din 17 noiembrie în Librăriile Humanitas sau online, la www.librariilehumanitas.ro.
miercuri, 21 noiembrie 2007
Exit-poll, la Antena 3 si Realitatea TV
Digit Up, al treilea brand de retail Altex
2 posturi in cursa pentru meciurile Nationalei
duminică, 18 noiembrie 2007
NEWS FM

NEWS FM este un radio modern, util si cu simtul umorului. Vorbeste cat trebuie si ce trebuie. Spatiul de emisie este rezervat informatiei utile, comentariului de calitate si muzicii cu atitudine. Din 19 noiembrie, NEWS FM intra in emisie cu stiri la fiecare jumatate de ora, jurnale complexe de patru ori pe zi (8.30, 12.30, 17.30, 21.30), si, cel mai important cu stiri de ultima ora, “breaking news”, care intrerup programul ori de cate ori este nevoie. De fapt aceasta este formula, “the breaking news radio”.
NEWS FM isi propune sa nu rateze nicio stire importanta. In acest fel nici ascultatorii nu le vor rata. Fie ca e vorba de administratie sau politica, fie ca e vorba de timp liber sau timp probabil, NEWS FM promite sa le aduca, asa cum suna si sloganul, cu prioritate.
Utilitatea stirii este criteriul principal pentru NEWS FM. Ceea ce vor sa stie ascultatorii atunci cand sunt acasa, la birou, in masina sau pur si simplu la jogging. NEWS FM inseamna actiune eficienta. Iesim in strada, avem echipe mobile, colindam orasul si compunem imaginea cotidiana reala a metropolei. Toate buletinele de stiri de la NEWS FM incep cu informatii despre vreme si trafic si se inchid cu o recomandare de timp liber.
NEWS FM inseamna o echipa dedicata de profesionisti, oameni cu experienta de radio sau binecunoscuti realizatori de televiziune atinsi de “microbul” radioului.
Anca Florea deschide diminetile la NEWS FM de luni pana vineri de la 7.00 la 10.00 cu “Fine Morning News” programul care te “briefeaza” pentru toata ziua, ii urmeaza Lucian Moga (
Dupa-amiaza, de la 16.30, Vlad Petreanu realizeaza “Blog FM”, o emisiune in premiera pe piata radio, un program despre “blogging, bloggeri&bloggerite, blogosfera, blogoree” dupa cum declara chiar realizatorul. “Misiunea emisiunii este de a incuraja, prin exemplul personal al bloggerilor invitati la radio, alti internauti sa se exprime liber, creativ si spectaculos in blogosfera” mai spune Vlad Petreanu.
De la 18.00 la 19.00 in fiecare seara de luni pana vineri Mircea Badea vorbeste cu si despre “Traficanti”, intr-o emisiune interactiva despre patimile bucurestenilor aflati in trafic.
De la 22.00, Bogdan Nicolescu preia controlul cu “Music First”, un program in care puteti asculta in fiecare seara un album de colectie, biografia si muzica unei trupe celebre, istoria unui an muzical semnificativ, muzica din zone “exotice”.
In fiecare sambata si duminica de la ora 11.00, Andreea Berecleanu si Dan Capatos, asigura un circuit “All Exclusive” prin actualitatea mondena si de high life de la noi si de aiurea.
Lucian Moga revine in week-end cu o emisiune care a devenit un reper pe piata radio, “Muzici cu personalitate”, un program despre oameni care au ce sa spuna si despre muzica pe care o asculta.
Dincolo de stiri si de emisiuni, NEWS FM inseamna un sound special, formatul postului este Brit pop-rock, o muzica mai putin rulata pe posturile de radio romanesti.
NEWS FM emite pe 89 FM in Bucuresti si pe internet la www.newsfm.ro
sâmbătă, 17 noiembrie 2007
vineri, 16 noiembrie 2007
Vedeta porno Alina Plugaru vrea în PLD

BUCUREŞTI, 16 noi (MEDIAFAX) - Vedeta porno Alina Plugaru a depus o cerere pentru a deveni membru PLD, însă decizia finală privind solicitarea sa va fi luată după alegerea conducerii organizaţiei PLD Sector 1, a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, vicepreşedintele Gabriel Sandu, coodornator pe Bucureşti. "Domnişoara Alina Plugaru a depus o cerere care va fi analizată în momentul în care vom stabili Biroul de coordonare al activităţi politice pe Sectorul 1. În acest moment, Sectorul 1 este coordonat de Mioara Ciucă, care pe moment nu poate lua nici o decizie", a declarat Gabriel Sandu.
CNN, in expansiune mondiala

Magheru, Luxury Street

Cine va lua drepturile TV pentru Nationala?

100 cele mai valoroase companii din Romania

Anuarul a fost lansat aseara in Bucuresti, la Gala ZF, unde ziarul a sarbatorit noua ani de la aparitie. Realizat in colaborare cu casa de investitii Capital Partners, care a intermediat anul acesta una dintre cele mai mari tranzactii de pe piata locala - vanzarea BT Asigurari catre Groupama (Franta) - , Topul evalueaza cele mai mari companii de pe piata, cotate sau necotate, de stat sau private, inclusiv bancile, fiind un demers unic pe piata media. Cea mai valoroasa companie din Romania a ramas si in 2007 Petrom, chiar daca valoarea sa la Bursa de la Bucuresti a scazut cu 6% la sfarsitul lunii septembrie anul acesta fata de septembrie anul trecut, pana la 8,4 miliarde de euro. De asemenea, locurile 2 si 3 au ramas neschimbate: BCR a fost evaluata in 2007 la 6,7 miliarde de euro, cu 11% mai mult decat anul trecut, iar Orange la 5,5 mld. euro, cu 15% mai mult fata decat in 2006.
In primele 20 de companii au intrat Alro, RCS&RDS, Automobile Dacia si Oltchim si au iesit Distrigaz Sud, Electrica Muntenia Nord, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.
24 din 24: NEWS FM

De luni, 19 noiembrie, NEWS FM va trezeste de-a binelea, de la 07.00, cu Anca Florea la Fine Morning News. De la 10, stiri şi distracţie, trei ore, cu Lucian Moga. De la 18 seara, vin traficantii, adică acei bucureşteni blocaţi în trafic. Mircea Badea stă de vorba cu ei. La NewsFM şi bloggerii au emisiune. Făcută tot de un blogger: Vlad Petreanu. Pentru el radio-ul este o premieră. Începe, de luni, pe 89.0 MHz, 5 zile pe săptămână, între 16.30 şi 17.30.
joi, 15 noiembrie 2007
Basescu e HOT.LINE

Campania preşedintelui pentru referendum se desfăşoară sub sloganul "Hai la Curăţenie!".
Patriciu isi face si universitate

Teoviziunile lui Teo

In anii '90, Teo Trandafir impreuna cu Mircea Badea au realizat matinalul de la Antena 1.
Si italienii fura, nu-i asa?
"S-a gândit să-i facă o surpriză prietenei sale, româncă plecată dincolo de cinci ani, amatoare de manele, şi tânărul a furat patru CD-uri cu manele. Ştia că elementele de siguranţă fuseseră prinse pe carcasă, iar ca să nu fie prins de detectoare a scos CD-urile şi le-a dosit sub haine" - lt. Ioan Bogdan, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Bihor.
Potrivit purtătorului de cuvânt al IJJ Bihor, italianul a afirmat că a furat "din divertisment" şi că nu se simte vinovat pentru acest fapt, din simplul motiv că "dacă românii fură în Italia, de ce nu ar fura şi italienii în România?". MEDIAFAX
Romanii si masinile

miercuri, 14 noiembrie 2007
Sonda Rosetta a trecut pe lângă Terra

Patru mari in Internetul romanesc

Da Vinci Learning in Romania, din 2008
MTV pe mobil, la Orange

MTV Networks International include marci multimedia de top ale MTV precum: Music Television, VH1, Nickelodeon, TMF (The Music Factory), VIVA, Flux, Paramount Comedy, Game One si IFILM. Productiile MTV sunt urmarite in 505,3 milioane de locuinte din 160 de tari, in 28 de limbi prin intermediul a peste 135 de canale TV locale si 256 de posturi digitale. Diversele divizii ale grupului au domenii de interes dintre cele mai diferite, precum: vanzarea de drepturi de transmisie a emisiunilor MTV catre canale TV individuale, media digitala, activitati editoriale, radio, muzica inregistrata, licentiere si merchandising, cat si productie de film prin: MTV Films si Nickelodeon Movies. MTV Networks este parte a grupului Viacom Inc. (NYSE: VIA, VIA.B).
Prigoana, despre spoturi

marți, 13 noiembrie 2007
Dan Diaconescu se cloneaza

TV Movies 24 - pe 12 decembrie, în România

Colin Leot a anunţat că după Hallmark şi Kids Co, NBC Universal va lansa în România, pe 12 decembrie, şi Movies 24. Movies 24 este un post TV dedicat filmelor realizate special pentru televiziune, canalul difuzând mai multe genuri - romance, thriller, crimă, comedie şi film erotic. Postul emite zilnic, 24 de oredin 24. Postul aparţine Sparrowhawk Media - care deţine versiune non-americană a Hallmark Channel - şi difuzează filme de la cele mai mari şi mai bune studiouri cum ar fi Sony, MGM, Paramount, Fireworks şi Fox. NBC Universal este o compaanie de media şi divertisment, deţinută în proporţie de 80% de General Electric şi 20% de Vivendi. Grupul include posturile TV CNBC, Sci-Fi Channel, 13th Street şi Universal Channel.
La sfârşitul lunii august, grupul american NBC Universal a anunţat preluarea Sparrowhawk Media, proprietarul canalului internaţional Hallmark (achiziţionat în 2005) şi al posturilor Movies 24 şi KidsCo, în cadrul unei operaţiuni evaluate la 350 milioane de dolari. Hallmark este difuzat în 152 de state din Europa, Africa, America Latină, Asia şi Orientul Mijlociu.
Iliescu blogger, mai draga!

Codul lui Armani

1. O pereche de pantofi ieftini reprezintă o economisire falsă: nu vă zgârciţi: aceasta este baza garderobei d-voastră.
2. Echilibrul muncă/viaţă este cheia fericirii pentru fiecare om. Mi-am sacrificat viaţa pentru muncă, iar dacă aş lua-o de la început aş face lucrurile altfel.
3. Negru şi bleumarin sunt culorile care subţiază cel mai mult. Îţi poţi permite să fii mai îndrăzneţ cu forma şi textura dacă rămâi la această paletă de culori.
4. Nu te strădui prea mult în legătură cu ceea ce porţi: cei mai stilaţi bărbaţi sunt cei care se simt bine în pielea lor. În cele din urmă, moda ţine de expresia personală, şi nu cred că cineva poate fi o victimă a modei dacă este sincer cu el.
5. Dacă faci sport adesea, îţi vei dezvolta muşchii în părţi neobişnuite ale corpului. Atunci va trebui să te gândeşti la haine pe comandă. Recent am început să-i îmbrac pe fotbaliştii de la Chelsea şi tipii aceia sunt bine construiţi.
6. Oamenii spun că arăt cu 20 de ani mai tânăr şi sunt întrebat care este secretul. În parte, este genetic. Mama a decedat la vâsta de 90 de ani, însă arăta ca o femeie de 65 de ani. Sper că va fi şi cazul meu. Însă ţine şi de autodisciplină: nu te culca prea târziu, nu bea prea mult, nu fuma. Înţelege-te cu adevărat şi controlează-te!
7. Nu întotdeauna obţii ceea ce vrei, cum spune într-un piesă Mick Jagger. Da, am vrut să fiu înalt şi să am un nas impozant. Acceptă ceea ce ai şi transformă-ţi defectele în avantaje. Nu-ţi pierde timpul încercând să schimbi lucruri care nu se pot schimba şi nu stărui asupra lor.
8. Ca să arăţi sexy ca bărbat este o chestiune de încredere. Este o stare care ţine de minte şi de corp.
9. Până la vârsta de 50 de ani nu mă interesa fizicul meu, apoi un prieten mi-a spus să am grijă. Acum fac o oră de exerciţii fizice zilnic. Antrenamentele îţi ridică moralul şi te menţin ager. Te ajută să te concentrezi şi să te simţi bine în pielea ta.
10. Unele modele de bărbaţi rezistă. Pentru mine, Cary Grant este în continuare 'Bărbatul' - a reuşit să arate bine într-un costum chiar şi în timp ce alerga pe un câmp fiind urmărit de un avion. Prietenul meu George Clooney are această calitate - arată bine indiferent ce poartă. Sunt flatat că alege să poarte creaţiile mele.
11. Jacheta este baza garderobei unui bărbat. Întotdeauna aveţi grijă să fie lucrată bine, să vi se potrivească şi să vă facă să vă simţiţi confortabil şi încrezător. După ce aveţi o jachetă bună, urmează restul hainelor.
12. Hainele bune vă pot ajuta să vă simţiţi încrezător şi să vă îmbunătăţiţi randamentul. M-a sunat un prieten care cumpărase o echipă de rugby pe care o susţinuse în copilărie. Nu jucau prea bine. Mi-a cerut să-i îmbrac şi am fost de acord. Acel prieten era Russell Crowe, iar acum echipa sa de rugby, The Rabbitohs, câştigă din nou.
13. O reputaţie poate fi precum cătuşele. Se spune că sunt un minimalist, aşa că oamenii se plâng dacă fac altceva. Este bine să-i ţii în suspans.
14. Ştii mai multe decât crezi şi poţi să faci mai multe decât ştii. Când asociatul meu a murit în 1985, unii au crezut că voi închide firma. În schimb, am învăţat să fac şi munca lui. Niciodată nu-ţi subestima forţa interioară!
15. Cravata neagră 'marca Hollywood' este omniprezentă la evenimente: costum negru, cămaşă albă şi cravată neagră. Este un clişeu, însă este adevărat: orice bărbat arată bine cu o cravată neagră.

17. În prezent, a crescut numărul accesoriilor pentru un bărbat, aşa că investiţi în pantofi buni, curele, genţi, cravate şi altele. Aşa veţi putea să vă reinventaţi accesoriile din nou şi din nou. Fiţi atenţi la culorile pe care le purtaţi şi cumpăraţi în consecinţă, dar amintiţi-vă că puteţi purta fie alb sau maro cu gri. Ceasul este unul dintre cele mai importante lucruri pe care le veţi cumpăra: spune multe despre d-voastră ca bărbat. Port propriul ceas Borgo 21, pe care îl preţuiesc.
18. Un parfum ales bine poate deveni un element caracteristic care face diferenţa. Este primul lucru pe îl simt oamenii când intri într-o cameră şi ultimul când ieşi.
19. Ar trebui să ai curajul convingerilor tale. Când am început în branşă, am mers împotriva ideilor şi metodelor deja răspândite. Însă am vrut doar să fac haine care să te facă să arăţi bine şi confortabil în acelaşi timp. În cele din urmă, ideile mele au prins. Acum oamenii cer confort de la hainele lor pe comandă.
20. Sunt bucuros să văd că există în prezent o dorinţă printre bărbaţi să fie din nou eleganţi. Grunge nu a fost un moment bun pentru mine.
21. Indiferent cât m-aş strădui, nu voi reuşi niciodată să-l conving pe Sam Jackson să apară fără o pălărie!
luni, 12 noiembrie 2007
Vasile Turcu si-a luat ziar. Ziarul.

Achizitionarea "Ziarului" de catre Turcu a fost definitivata zilele acestea, iar relansarea acestui cotidian va avea loc la inceputul anului viitor. Can Can anunta ca finantatorul lui Dinamo are un proiect mai amplu de investitie in mass-media, proiect ce va cuprinde si revigorarea saptamanalului "Umbra". Vasile Turcu este primul dintre actionarii din "Stefan cel Mare" care investeste si intr-o afacere de presa, dupa ce a facut avere in domeniul constructiilor si cel imobiliar.
duminică, 11 noiembrie 2007
Bogdan Chirieac a demisionat de la Gandul

Cristian Tudor Popescu a declarat ca gestul fostului sau coleg este unul onorabil si corect si ca motivatia demisiei va putea fi citita in editorialul pe care "Gandul" il publica in editia de luni.Popescu a mai precizat ca, incepand cu saptamana care urmeaza, toti jurnalistii publicatiei pe care o conduce vor depune o "declaratie de afaceri", in care sa precizeze toate afacerile in care sunt implicati, indiferent daca e vorba de relatii economice cu statul sau cu alte companii private."Nu e vorba despre vreo interdictie, dar realitatea ne-a demonstrat ca e mai bine sa stim", a declarat Popescu. Despre articolul din EVZ scrie si Victor Ciutacu aici.
vineri, 9 noiembrie 2007
Radio Guerrilla, somat de CNA pentru atac la CTP

descopera.ro, relansat
